A 350 mL can of Coca-Cola contains about 39 grams of high-fructose corn syrup—half glucose and half fructose.
When a patient walks in holding a can of Diet Coke in one hand and their recent blood test results in the other, my eyes instinctively scan for their glucose level and the telltale signs of insulin resistance. It reminds me of a previous patient whose years of metabolic syndrome eventually led to Alzheimer’s disease—and how I treated them by stimulating the Spleen and Liver meridians with acupuncture.
350mL 코카콜라 캔에는 고과당 옥수수 시럽이 39그램 들어있고 이 시럽의 절반은 포도당이고 나머지 절반은 과당이다.
환자가 한손에는 다이어트 콕을 들고 다른 한손에는 자신의 최근 혈액검사지를 나에게 내밀면 제일먼저 글루코즈 수치와 그에 따라 올라가는 인슐린 저항성을 눈으로 스캔하며 바로 이전 환자가 수십년간 앓고 있었던 메타볼릭 신드롬(Metsyn)으로 온 알츠하이머를 치료할때 비위의 경락과 간경에 침을 놓은 생각을 떠올린다.
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